poriec

A trip around the world

Par darbu February 10, 2013

Filed under: Ceļojums — poriec @ 11:29 am
Tags: , ,

Beidzot pie manis ir atnākusi iedvesma, mazliet oksidējušā sarkanvīna paskatā, kura garšā nu jau dominē asa skābena garša, bet nu dzerams vēl ir.  Tad nu jāizmanto moments un jādrukā.

 

Tā kā dzīve ārpus darba man vairs neeksistē, precīzāk sakot tas laiks tiek pavadīts gulšņājot pa gultu, strinkšķinot jau sasodīti sen iemācītus akordus uz apli, tad pastāstīšu par piedzīvojumiem darbā, kas pamazām ir sakrājušies vesela ieraksta garumā.

Atgādinājumam – strādāju es vienā no pazīstamākajiem un populārākajiem salas restorāniem – Mudbrick, kas patiešām ir uzcelts no mud bricks (dubļu ķieģeļiem) un kalpo godam jau 20 gadus. Papildus pašam restorānam, ir arī vīna darītava, kas gan atrodas salas otrā pusē, bet visas degustācijas notiek blakus restorānam esošajā ēkā, vīna darītava nav liela, gadā saražojot aptuveni pusmiljonu pudeļu vīna, kas netiek eksportēts, bet pārdots tikai Jaunzēlandē, kas godīgi sakot ir ļoti žēl, jo vīns ir tiešām labs, bet ne lēts. Lētākais vīns tiek tirgots pa aptuveni 11 latiem, darbiniekiem protams ir atlaides un manā gadījumā vīna pudele izmaksā 8 latus, kas dārgā alus gadījumā (1.50Ls par 0.3 pudeli) ir ļoti labs ieguldījums.

Tātad, par pašu vietu ir izstāstīts, tagad ķeramies klāt manam amatam – tātad esmu bārmenis. Kas ietver sevī visu par un ap alkoholu, sākot ar sagatavošanos dienai, beidzot ar pasūtījumu pieņemšanu, kā arī sagatavošanos kāzām. Godīgi sakot parastā ikdiena ir diezgan vienmuļa un jālaista tik vīns glāzēs, kā arī jātaisa kafijas, bet visu interesantāku padara kāzas, kas pie mums notiek 3-5 nedēļā.

Tad beidzot iestājas jautrība, bārs tiek gāzts riņķī, kāzu viesi iedzer, dejo, pirž (jā pirž, bet par to vēlāk) un pavada labi laiku.

Bet par visu pēc kārtas. Tātad Jaunzēlandē kāzas var notikt brīvā dabā, tāpēc manas darbavietas brīnišķīgais skats ir viens no iekārojamākajiem visā Jaunzēlandē. Nu un te kāzu tradīcijas ir pavisam vienkāršas. Sabauc viesi, lielākoties ap 100, es viņus sagaidu ar dzērieniem, visi sagaida līgavu, notiek īsa ceremonija, tiek pateikts tosts par jauno ģimeni, visi turpina alkoholizēties un fotgrāfēties, tiek atnestas kanapē maizītes, visi turpina dzert, tad visi tiek saukti pie galdiem, pēc aptuveni 30 minūtēm tiek pirmo reizi pieteikta jaunā ģimene, ar oriģinālu ienākšanas mūziku, kas patiesībā nav oriģināla, jo lielākoties skan viena un tā pati dziesma – I got a feelin. Nu un tad jau viesi tiek dzirdīti ar vīnu, un lielākoties arī ar ko stiprāku. Ap kādiem 11iem sākas dejas, kas ilgst līdz 1iem naktī, tad ir arī mana zvaigžņu stunda, jo visi tusējas ap bāru un vajag saliet, ap vieniem tad arī visi izklīst. Viss, ļoti vienkārši, kompakti un viegli. Godīgi sakot, latviešu kāzas ir daudz interesantākas, šeit n tradīciju nekā, pat tostu laiks iepriekš ir saskaņots, pirms pamatēdieniem un pirms desertiem, vsjo. Nu jā un vakara noslēgumā līgavainis smuki ievada savu pin kodu un atvadās no padsmit, jā padsmit tūkstošiem latu…

Bet nu tur kur iedzēruši cilvēki, tur arī visādi piedzīvojumi. Twitterī jau pieminēju stāstu par vemšanu. Tātad pagarinātā versija – Kādam no viesiem izdertais alkohols kāzu laikā sāka konfliktēt ar pārējo vēdera saturu, tāpēc viņš skriešus atstāja restorānu, lai svaigā gaisā pavemtu, bet tā kā vajadzība bija tik liela, ka tālāk par durvju atvēršanu nabagam neizdevās tikt, ciest nācās pie durvīm sēdošajam smēķētājam, re vēl viens iemesls, bērni, lai nepīpētu… Par laimi neviens nevienam pa purnu nesadeva, bet mēs vēl aši izkļuvām no situācijas pārdodot baltu kreklu. Papildus vīna degustācijām mēs piedāvājam dažādus suvenīrus, arī baltus kreklus, kas laikam ir paredzēti tieši šādiem nolūkiem.

Vēl viens no pēdējā laika smieklīgākajiem atgadījumiem ir saistīts ar šotu nosaukumiem, kas lielākoties ir diezgan piedauzīgi, ja vēl slippery nipple lielākā daļa viesu zin, tad ar otru Jaunzēlandē populāro šotu – quick fuck man sanāca šāds atgadījums: tātad meitene pie bāra jautā pēc midori (meloņu liķieris) šota, mana atbilde – maybe you better want a quick fuck? uz ko meitenes acis tā iepletās nesapratnē un aizvainojumā, ka man nereālā smieku lēkmē bija grūti paskaidrot ko es ar to domāju.

Vēl diezgan bieži ir gadījumi, kad, līgavas māsas ir tik iereibušas, ka viņām sagādā grūtības aiziešana līdz līgavainim, kur nu vēl stāvēšana uz vietas. Vēl šodien viena tā skaisti nolikās uz bruģa.

 

Protams es te esmu pastāstījis par tiem trakākajiem gadījumiem, bet lielākā daļa jau nav tādi, kāzas ir jaukas mīļas un mierīgas. Gadās arī, kad kāzu ceremonija ir tik emocionāla un skaista ar dažādiem stāstiem kā pāri ir iepazinušies, ka pat fotogrāfi birdina asaras.

 

Zemāk pāris bildes no notikuma vietas. (kvalitāte ir nepiedodama, bet vismaz kaut kas uzskatāmāks, no kolēģa sejasgrāmatas aizņemts)

426595_625890141724_1432353048_n 529458_625890366274_1582618373_n

Pagaidām neko vairāk nevarēšu pastāstīt, ir palikušas maksimums 4 nedēļas un soma atkal tiks likta plecos, lai turpinātu ceļojumu. Nevaru to sagaidīt, jo tas būs kaut kas pavisam jauns, kāpēc?, par to tad, kad tas laiks jau būs tuvāk.

 

P.S. Pavisam aizmirsu pastāstīt par to piršanu. Tātad laikam jau jebkurš ne tikai bārmenis bet arī bāra apmekētājs ir pamanījis, ka labu laiku pēc plkst. 12iem pie bāra parādās tā smaciņa. Par lielu nelaimi dienvidu puslodē tā smaciņa jau parādās pēc pulksten 11.30, kas ir arī viens no demotivatoriem esot bāra otrajā pusē, kas gan ir pārvarams ar pāris šotu likvidēšanu…

 

One Response to “Par darbu”

  1. Vents Says:

    Patiešām interesants raksts. Vienmēr interesē uzzināt kaut ko jaunu par darbu ārvalstīs un visu, kas ar to ir saistīts.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s